Monday, 19 April 2010

ஜனகன் காகப் பெலகங்..

berjumpa lagi.. yeah..

nape tajuk aku kuar bahasa tamil.. aku pn x fhm.. tajuk sbnrnye adalah " Jangan cakap belakang.."
nape tiba2 nak tulis pasal ni kan.. sbb... ni la yang aku tempuhi hampir setiap hari..penat dengan kerenah di Lab.. wht am I doing.. diam je la kan.. malas nak campur.. ape pun dieorg ckp, mataku ttp tertancap kat TV yang ada siaran national geographic.. sbb itu lebih menarik minat..
Kebanyakan org berpandangan, perempuan mmg suka MENGUMPAT.. haha.. tp zmn sekarang, lelaki pn sama.. join sekaki.. so nk share pndgn je..


- apa pasal gambar lelaki??? sebab ni yang paling menarik -

Akibat2 bercakap belakang:

1. Masalah x kan selesai
2. Memburukkan keadaan.. kalau x puas hati cakap depan.. face to face..
3. Menyebabkan orang lain terlibat sama dlm mslh korg.. yela, org tu x tau ape2.. mcm lalang plak.. korang gaduh ngn si A, si B yang dengar pn sama2 gaduh.. x ke pelik si A ni nape si B x tegur die pdhl no prob between them.. x baik tau..
4. tompok2 hitam dalam hati bertambah
5. alamak, dapat dosa la...

saja memeringatkan diri sendiri jugak.. Manusia yang x lepas dari kesilapan..

4 comments:

Amin Jamain said...

haru dh budak ni...siap ckp tamil dia dh...punah

syamimi mokhtar said...

haha.. mne de cakap.. tulis je..

Amin Jamain said...

ala mimi...nk tulis pn ko kene cakap jg dl, x luah kat mulut,cakap dlm ati je..weksssss

syamimi mokhtar said...

mne bukti??? wekksssssssss..